Vad drömmer din hund om?

Det många inte vet är att hundar faktiskt är riktigt charmiga och de som har hundar vet att de är en del av familjen. Det är svårt att förklara detta för de som inte har hund. Men så fort de skaffar en egen hund kommer de att förstå vad vi menar. I följande inlägg kommer vi skriva lite om nya studier som faktiskt menar att de nu vet vad hundar drömmer om. Ja, det är sant, och det som de har kommit fram till kommer verkligen att vara glada nyheter för dig som älskar din fyrbenta lilla vän.

Vad drömmer din hund om?

Forskare säger att du nu kan meddela att din hund faktiskt drömmer om dig när den sover. Visst är det här gulligt? Så när du hör eller ser att din hund ligger och sover men drömmer så är det alltså ägaren som den tänker och drömmer om.

Hur kan man veta detta?

För att ta reda på vad en hund drömmer om har hundar fått ha olika maskiner kopplade till sig så att man kan se vilken del av hjärnan som aktiveras när de gör sina vardagliga saker. Till exempel när de ser sin ägare, när de äter, när de leker och så vidare. Sedan har man då kunnat se att när de sover och drömmer så är det samma område som aktiveras.

Gäller det vanliga drömmar eller mardrömmar?

Det här är något som är väldigt svårt att avgöra, men eftersom studierna visar att samma delar av hjärnan aktiveras när den tänker på sin ägare när den är glad drar vi slutsatsen att det inte handlar om några mardrömmar åtminstone. Men man vet ju aldrig. Kanske drömmer din hund om att den ska rädda dig från en farlig situation, eller kanske den bara drömmer att ni är ute i parken och leker som vanligt.