SKK är Svenska kennelklubben och där kan du finna all information som du som hundägare i Sverige behöver. Det kan vara alltifrån hur man ska uppfostra sin hund till vad man ska tänka på när man uppfostrar sin hund. I det här inlägget kommer du kunna läsa mer om sådant som du kommer finna på Svenska kennelklubbens hemsida.

Hundsporter och tävlingar

Många väljer att tävla med sina hundar och det finns många olika sporter som man kan utöva. På den här hemsidan kommer du finna information om alltifrån de olika sporterna till hur man anmäler sig till riktiga tävlingar. Det finns många tävlingar runtom i landet så missa inte någon som hålls nära dig om du är intresserad av detta.

Uppfödning och utställningar

Här kommer du även kunna läsa om allt som har med uppfödning och utställning att göra. Det finns många uppfödare i Sverige och de bästa finns listade här. Du kommer även kunna finna kontaktuppgifter till uppfödare om det är så att du kanske letar efter en ny familjemedlem.

Olika raser och vad man ska tänka på

Du kommer även finna information om de olika raserna och vad som är viktigt att tänka på med dem. En del kan vara lite enklare att ha och göra med medan andra kanske är bättre för jakt och så vidare. Beroende på hur din familjesituation ser ut kan det kanske vara bra att kontakta SKK och se vad de rekommenderar för hund. Kanske är det inte samma som du har tänkt dig egentligen, men det kanske ger dig en tankeställare. Och i slutändan kanske det blir mycket bättre! Man ska ju gärna tala med experter eftersom det kan vara svårt att veta själv. Många tror att det är enkelt att skaffa hund, och det är i och för sig sant, men det är mycket jobb att väl ta hand om dem.