Skillnaden mellan en stor eller liten hund

Det finns många som har hund och bara för att man har det betyder det inte alls att man kommer ha samma upplevelse. Hundar är väldigt olika och en del kan passa bättre i vissa familjesituationer än andra. Det handlar därför om att man måste se till familjen och vilken hundras som egentligen är mest passande för den. En del kanske vill ha en aktiv, stor hund medan andra hellre väljer en liten och mer avslappnad hund. Det beror helt och hållet på vad det är man vill ha. I det här inlägget kommer du kunna läsa mer om hur man kan tänka när man ska välja hund.

Om att ha en stor hund

Även om man väljer en stor hund så behöver inte det innebära att man kommer ha en aktiv hund. Det finns många stora hundar som är lata och avslappnade och dessa kan vara det bästa alternativet för den som har många barn kanske. Det man ska komma ihåg är att uppfostran är viktigt, och det är såklart inte något som bara gäller för stora hundar utan det är minst lika viktigt när det kommer till små hundar. Det är kanske något som många inte tänker på och därför finns det väldigt många små, ettriga och aggressiva hundar.

Om att ha en liten hund

Det är såklart stor skillnad på att ha en liten och att ha en stor hund. Som tidigare nämnt tror många att man inte behöver lika mycket uppfostran för en liten hund som för en stor, men det är alltså fel. Det är lika viktigt! Sedan kan det vara så att en mindre hund är billigare eftersom den inte äter lika mycket som en stor hund. Och den behöver kanske inte lika mycket motion vilket gör att det är en perfekt hund för den som inte orkar träna mycket.