Det finns många saker man ska tänka på när man ska ta med sig en hund hem för första gången. Det är som att ta hem en ny familjemedlem och det är inte alla gånger så enkelt som man kanske hade hoppats på. Därför kommer du här kunna läsa om några saker som är viktiga att tänka på så att processen blir så enkel och bra som möjligt.

Ta med lite godis

Det är alltid bra att ha lite godis med sig i fickan som man kan locka hunden med. Det blir lite som en muta men även som ett tecken på vänskap. Hunden förstår att du är ledaren eftersom du bestämmer när den ska få en belöning i form av något gott.

Låt hunden komma till dig

Pressa inte hunden. Låt den komma till dig. Det kan ta tid men det måste det få göra. Sätt dig ner, ge hunden uppmärksamhet och kom ihåg att försöka vara lugn. Hundar kan känna av om människor är nervösa eller stressade. Det kan leda till att de inte ser dig som en ledare. Det handlar alltid om att man måste visa respekt samtidigt som man är den som bestämmer.

Kör försiktigt

Om det är en liten valp som du ska ta med dig hem så måste du komma ihåg att den kanske aldrig förr åkt i en bil och därför kan den bli åksjuk. Och om man lägger till det den traumatiska upplevelsen som det är att bli tagen från sin familj då kan det bli väldigt jobbigt för valpen och det kan resultera i att den blir väldigt rädd. Hundar som är rädda brukar vända den här känslan till att försvara sig och då kan de uppfattas som aggressiva. Så tänk på att ta många stopp på vägen hem och kör försiktigt.