Det är inte bara frid och fröjd när man ska öppna en kennel. Precis som med vissa andra branscher så behöver man en del certifikat och licenser om det är så att man går och tänker på att man skulle vilja starta en kennel. Det finns dock mycket information som man kan finna på nätet där man kan läsa sig till det mesta. Men i vissa fall kommer man behöva låta inspektörer komma och ta en titt på stället innan man kan sätta igång sin verksamhet helt och hållet. I det här inlägget så kommer du kunna finna information om sådant som kan vara viktigt att tänka på när man startar en kennel för första gången i sitt liv.

Om att följa lagarna

Det finns en hel del lagar kring just att driva en verksamhet med levande djur och det är för djurens bästa som man i Sverige har satt upp dessa. Så det kan såklart vara lite jobbigt ibland eftersom det kan vara tidskrävande, men det är alltså något som är för djurens bästa och det vill ju alla djurmänniskor!

Ha en veterinär i närheten om du inte är en själv

Eftersom det lätt kan uppstå små sjukdomar och skador lite då och då när man handskas med levande djur så kan det vara väldigt bra att ha kontakt med en veterinär i närheten. Det här är ju alltså om du inte själv är veterinär och kan ta hand om allting själv.

Kontakta hjälp om du kört fast

Precis som med alla verksamheter så kan det ibland kännas som att man kört fast och inte kommer någonstans även när man ska öppna en kennel. Det man skulle kunna göra om man hamnar i den här situationen är att man kontaktar SKK och ber om råd. De är väldigt hjälpsamma.