Om man ska adoptera en större hund från en kennel så finns det vissa saker man måste tänka på och du kommer läsa om några viktiga saker i det här inlägget. Man ska såklart komma ihåg att det är ett stort ansvar och mycket jobb att ta hand om en hund, men det kan i vissa fall vara väldigt svårt att ta med sig en stor hund som aldrig riktig har bott med människor tidigare. I följande inlägg kommer du kunna läsa mer om sådant som är viktigt att tänka på om du ska ta hand om en hund och hämta hem den från en kennel.

Ha alltid lite godis med dig

Att kunna ge hunden lite godis med jämna mellanrum är något som kommer göra att den bygger ett förtroende för dig och det är väldigt viktigt. Men i vissa fall kan det vara så att den inte vill ha godiset eftersom den inte kanske är van vid att bli behandlad på ett speciellt sätt. Ha tålamod så kommer den att ta godiset till slut.

Det är hunden som väljer människan, inte tvärtom

När du åker till en kennel för att träffa en hund för adoption så kan det vara bra om du är beredd på att ge hunden god tid för att komma till dig. Stressa den inte genom att gå fram till den direkt och försöka att klappa utan sätt dig en bit ifrån och se om den vågar komma fram till dig.

Ha tålamod

Det går inte att understryka detta tydligare, men det är så otroligt viktigt att man har tålamod med hundar. Det kan ta lång tid och det måste det få ta. En hund är en egen liten individ som kommer behöva tid för att ställa om sig till ett nytt liv och det kan man inte stressa fram.