Det finns många saker man ska tänka på om man har bestämt sig för att starta en kennel. Det är som att starta ett företag i princip och i det här inlägget kommer du kunna läsa steg för steg hur man ska gå till väga. Det här är självklart bara tips, i slutändan måste du själv välja att göra det som känns rätt och som är bäst för stunden.

Finn en bra plats

När man ska starta en kennel så kanske man inte direkt tänker att man ska placera sig mitt inne i stan bland trafik och massa människor. Det kan ju vara lämpligt att man är ute på landet någonstans med mycket natur som hundarna kan få leka i. Tänk på att om du vill ha en stor kennel så behöver du mycket utrymme.

Starta bolag

Om du inte är van vid hur man startar bolag så finns det mycket tips och idéer du kan finna på nätet. Du kan även se till att du får all information genom att använda dig av checklistor. Du måste registrera bolaget och ansöka om lämplig skattesedel. Det här kan skatteverket hjälpa dig med så att du får rätt på det. Sedan är det bra om du skaffar ett bokföringsprogram där du kan hålla koll på ekonomin. Därefter så gäller det att du har en bra revisor som hjälper dig med bokslut och redovisning av skatter.

Rätt personal och hur man lägger upp schema

När väl allt detta är klart så kan det vara ett bra nästa steg att skaffa personal. Det absolut bästa är ju om du hittar personer som älskar hundar lika mycket som du och som helst har erfarenhet av dem. Det kan ju vara vissa som vill jobba, men som egentligen inte gillar hundar. Och de vill man ju inte anställa.