När det kommer till det första mötet med hunden så brukar man säga att det inte är människan som väljer hunden, utan det är hunden som väljer människan. Man kan inte påverka detta men det är såklart enklare att ta med sig en valp hem. Dessa kommer ha det enklare att anpassa sig för att komma in i en familj än vad en äldre hund har, men trots det så kan det vara väldigt fint att ta hand om en äldre hund. I det här inlägget kommer du få tips på sådant du kan tänka på när du ska träffa hunden för första gången, oberoende om det är en valp eller inte.

Locka med något gott för att vinna förtroende

Alla hundar älskar godis så därför kan det vara bra att du har med dig något gott inför ert första möte. Man kan köpa hundgodis som har köttsmak eller något liknande. Det här kommer göra dig populär direkt!

Låt hunden komma till dig

Det gäller att man inte får hunden att känna sig pressad så jaga den inte. Det du ska göra är att du ska låta hunden komma till dig. Locka med godis och sedan får du se om den närmar sig eller inte. Ibland kan det ta ett litet tag så tappa inte hoppet om det är så att hunden inte kommer direkt.

Skynda långsamt

Om det vid första mötet inte klickar så är det inte hela världen. Låt den här processen få ta sig tid. Det kan nämligen ta ganska lång tid innan man vinner en hunds förtroende. Väldigt många hundar är glada och framåt, men nästan lika många hundar kan vara blyga och tillbakadragna. Det här kan man inte stressa fram. Så låt det ta den tid det tar. Ni ska ju ändå leva många år ihop, förhoppningsvis.