De mest populära hundarna i Sverige

Det finns många olika hundraser och väldigt många har en favorit när det kommer till att välja vilken hund man vill ha. Men det många kanske inte vet är att en del hundar är bättre lämpade för vissa familjesituationer än andra. Till exempel brukar pitbull vara en hund som många är rädda för, när det i själva verket är så att det är en väldigt bra sällskapshund för den som är aktiv och/eller som har barn. Det är oftast inte hunden som är aggressiv utan den blir det om den får fel uppfostran. I det här inlägget kommer du kunna läsa mer om de mest populära hundraserna i Sverige just nu.

Golden retriver

Det här är en given klassiker varje år när det ska utses den mest populära hunden i Sverige. Det är en söt hund som passar väldigt bra ihop med barn och andra hundar. Det är en perfekt sällskapshund som kommer att bli din vän för resten av livet, eller för resten av sitt liv åtminstone. Det är såklart aldrig kul när en familjemedlem måste gå vidare.

Schäfer

Schäfern är en väldigt bra hund på många sätt och vis. Den är atletisk och smart samtidigt som den i många fall fungerar väldigt bra med barn. Det är en jättebra hund att ha som vakthund och de som har sett en schäfer i verkligheten vet att det kan vara skrämmande om en sådan best kommer mot en och man inte vet om den är snäll eller aggressiv.

Husky

Det här är en hundras som blivit mer och mer populär på senare år och det är en perfekt hund för de svenska vintrarna. Det man dock ska komma ihåg är att det kan vara väldigt varmt för dem på sommaren och därför är det viktigt att man kanske både klipper dem och ser till att de har en kall och skuggig plats.