Bästa hunden för sällskap

Det finns många olika hundraser och när de flesta väljer hund går de på dem som de tycker är de sötaste eller liknande. Men det kan faktiskt finnas fördel med att läsa på lite mer om rasen innan man skaffar sig en hund. En del är nämligen bättre lämpade för vissa saker än andra. I det här inlägget kommer du kunna läsa mer om några raser som är perfekta för sällskap, men som inte behöver mycket träning till exempel.

Golden retriver

Det här är visserligen en stor hund, men som ras behöver de inte alltid vara så värst energifyllda som andra stora hundar. Det kan därför vara ett bra sällskap för den som bara vill ha sällskap och något gosigt att mysa med. Det här är en hund som är sin ägare väldigt trogen och det blir såklart en vän som man kan kalla människans bästa.

Schnauzer

Det finns också en mindre hund som är väldigt bra för just sällskap och det är schnauzer. Den här hunden kan även vara väldigt bra för skydd och passar därför också som en vakthund i vissa fall. Men kom ihåg att de inte blir så stora, så de kanske inte är så skrämmande som om man har en stor hund. Se därför den här hunden mer som ett sällskap och det är verkligen ett väldigt bra sådant. Du kommer inte känna dig ensam någonsin igen.

Dvärgpudel

Det här är en hund som är full av glädje och som kommer ge mycket kärlek till sin ägare. Det är perfekt för den som inte orkar gå långa promenader eller så. Men det kan också vara bra för den som har små barn och kanske inte orkar gå långa promenader utan mest bara vill släppa ut hunden i trädgården och gå endast en promenad om dagen.