Aktiva hundar som passar familjen

Det finns många hundar som passar bra för den som har familj och som därmed vill ha en aktiv hund som även är lekfull och snäll mot barn. Här kommer du kunna läsa mer om några sådana hundar och vad som är viktigt att tänka på med dem. Eftersom dessa är stora hundar som kommer vara nära barn så är det väldigt viktigt att man tränar dem till att veta när det är okej att leka tufft med andra hundar, men att de ska vara försiktiga när de är med barnen. Man vill ju inte att de ska tappa sitt sinne för lek bara för att man inte vill att de ska göra barnen illa. Uppfostrar man sin hund rätt så kommer de aldrig att skada någon, men det kan vara så att de råkar göra det när de leker. Men det är alltså aldrig deras mening.

Amstaff

Amstaff är en pitbull som har blivit mer och mer populär idag i Sverige. Det är en hund dock som många tror är farlig, men så behöver det inte alls vara. Se till att du tränar den på rätt sätt så kommer den aldrig att vara aggressiv.

Schäfer

Det här är en av de absolut mest populära raserna i Sverige och det är en hund som fungerar bra även runt barn. Det kan också vara en bra vakthund. Man kan komma ihåg att det här är en aktiv hund och att den därmed kommer behöva mycket träning, men det finns dock ett problem och det är att den här hunden brukar ha problem med höfterna.

Labrador

Det här är också en folkkär hund i Sverige som många väljer att skaffa som en familjehund. Den är stor och behöver mycket träning men är också väldigt lättlärd och kommer därför inte vara en börda för familjen.